Nederland MU16 komt tekort tegen Tjechie

18 aug

Nederland MU16 heeft de kwartfinale bereikt op het EK in Griekenland. De laatste wedstrijd in de kwalificatieronde werd weliswaar verloren, maar die uitslag had geen effect meer op het wel of niet bereiken ervan. Doordat het nu in de poule op de vierde plaats is geeindigd, treft het overmorgen in de kruisfinale de nummer 1 uit de andere poule en dat is Rusland.

Tjechie pakte direct al in de eerste periode een voorsprong om die eigenlijk niet meer af te staan. Tjechie speelde verzorgd teamspel, dat onder meer duidelijk werd in de assists (13, waar Nederland in de hele wedstrijd er maar 2 assists wist te verzamelen). Nederland keek daardoor al tegen een achterstand van zo’n tien punten aan. Tot de rust (25-35) wist Tjechie de Nederlandse troef Kourtney Treffers nog aardig aan banden te leggen, maar in de tweede helft, kwam Nederland onder haar leiding terug in de wedstrijd. Aan het begin van de vierde periode kwam Nederland nog even terug tot 5 punten (38-43), maar 3 minuten later kon Nederland weer opnieuw beginnen (39-50). Opnieuw was het Treffers die Nederland weer terug bracht in de wedstrijd, want halverwege de vierde periode was het verschil door haar weer teruggebracht tot 6 punt (44-50). Tjechie bleek echter niet bereid mee te werken aan een Nederland succes en finishte op 52-63. Kourtney Treffers was bij Nederland wederom de meest productiefste speelster en haalde haar zoveelste double-double binnen (22 p; 10 reb). Zij is de meest scorende speelster op het EK tot nu toe en vestigde ook nu de aandacht op zich.