Binnenland verliest eerste punten

18 okt

In sporthal Galgenwaard in Utrecht verspeelde Binnenland de eerste punten tegen UBall/Amazone. In de run-and-gun wedstrijd waren het vooral de Amerikaansen Sitzmann en Biggs die vooral in de slotfase lieten zien wat hun waarde voor de Utrechtsen is. In een wedstrijd waarin beide teams elkaar eigenlijk geen grote voorsprong gunden, werd het verschil gemaakt halverwege het vierde kwart toen Amazone van 79-78 naar  85-78 sprong en uiteindelijk met 91-85 de winst naar zich toe trok. Opvallend overigens was dat coach Rob Brand ofwel Jantine Kraak in het veld had, ofwel Kelly Versluis. Amazone kreeg vooral in de vierde periode veel second-chances, omdat Versluis aan de kant zat en Kraak het niet alleen redde. Bij Amazone scoorden Sitzmann (29), Biggs (18), Rouhebie-Fissa (14) en Vogelsang (11, 13 reb). Bij Binnenland kwamen Kraak (22) en Adams (18)in de dubbele cijfers.

Grasshoppers kon lang in het spoor blijven van Probuild Lions. Voor de ploeg uit Landsmeer was het andermaal Katy Hardy die met 44 punten wel een erg groot aandeel had in de Noord-Hollandse score en “topscoorster van de week”. Bij Grasshoppers was het vooral Heather Stec die met 36 punten de Katwijksen heel lang in het kielzog hield van Probuild. Tot 70-70 ging het gelijk op, doch in de vierde periode was een eindsprint voldoende om via 73-86 naar 78-91 te finishen.

Eurosped Twente moest het in Leiderdorp tegen Wereldtickets uiteindelijk ook pas in de slotfase afleggen. Aan het eind van de derde periode was het nog 72-70 in het voordeel van de Twentsen, maar in de vierde periode viel Eurosped stil en profiteerde Leiderdorp: 93-76. Sharon Lammerink (25), Myrthe Beld (17), Sylke Heerts (14) en Judith Beld (10) scoorden voor Twente de meeste punten, terwijl het bij Leiderdorp Bridget Yoerger (28, 13 reb), Corinne Manuputty (22) en Marlous Nieuwveen (15) waren die in de dubbele cijfers kwamen.

Het CTO Amsterdam had relatief weinig moeite met Celeritas/Donar (86-66). Na een 42-31 rust freewheelde de ploeg van coach Remy de Wit vrij eenvoudig door naar de 86-66 eindstand. Bij Groningen waren Rianne de Roos (17) en Inge Beenen (14) topscoorster. Bij het CTO kwamen de punten van Sharon Beld (26) en Marianne van der Hoek (16).

Den Helder won zoals verwacht van de nieuwkomer in de eredivisie Batouwe. De winst kwam ook in deze wedstrijd pas laat tot stand. Tot 53-54 kon Batouwe hopen op een verassing in het Helderse, maar toen Jinga Gosschalk bij Batouwe met vijf fouten naar de kant moest, greep Den Helder via Maxime Essenstam (20) en Kourtney Treffers de overwinning: 76-62.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: