Challenge Sport deelt tik uit tegen Wereldtickets

20 nov

De topper van de week ging tussen Challenge Sports Binnenland en Wereldtickets Leiderdorp. De wedstrijd vond plaats in de nieuw gebouwde topsporthal 2 (in hetzelfde gebouw als de andere topsporthal). Bij Wereldtickets ontbrak Irene Sloof en Jasmijn Overbeeke, terwijl bij Challenge Sports Willemijn Kallenberg de hele week ziek was geweest. Wereldtickets nam via Marlous Nieuwveen in eerste instantie (5-10) en twee aansluitende driepunters van Corinne Manuputty en Kee Brinks een 5-16 voorsprong waarna Binnenland-coach Rob Brand in een time-out probeerde zijn team op het juiste spoor te zetten. Tot dan toe was het probleem dat de transition weliswaar goed was, maar de passing in de setplay leidde tot ofwel pass-fouten ofwel schoten van buitenaf zonder rebound optie. Met Willemijn Kallenberg in het veld kwam de balans bij de Rotterdamsen terug en omdat bij Leiderdorp Marlous Nieuwveen aan de kant zat, kwam Challenge Sport in de laatste minuten van de eerste periode via scores van Jamailah Adams terug in de wedstrijd (14-20).
In de tweede periode zette een ontketende Launa Hochstetler Challenge Sport bij 23-22 op voorsprong en bij 30-25 dook Joris Zandbergen in een time out. Hij bracht zijn startende basis vijf weer in het veld, maar Challenge Sport was nog niet klaar. Toen Binnenland bij 40-30 een time-out pakte, was dat voor Leiderdorp gelegenheid om de laatste minuten in een zone te duiken. Een paar goede aanvallen met o.à. Verre driepunters van Lisa van den Adel brachten Challenge Sport een 49-33 voorsprong bij rust.
In de derde periode kon Leiderdorp weinig oplossingen bedenken voor de hechte Rotterdamse verdediging en het was alleen Marlous Nieuwveen die met haar ervaring Leiderdorp nog enigszins in het spoor van Binnenland hield. Maar toen Jamailah Adams Challenge Sport op een 62-42 voorsprong zette en Nieuwveen naar de kant ging, tekende zich de overwinning voor Binnenland feitelijk af. De Leiderdorpse topscoorster Corinne Manuputty scoorde met een verre buzzer driepunter 70-50 de eindstand van de derde periode:
In de vierde periode hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht. Hoewel de coaches er nog wel enige verandering in probeerden te brengen en ook de scheidsrechters Zorgdrager en Van Bracht vooral Leiderdorp gezind waren om nog enigzins in de wedstrijd te komen, bleef het verschil ongewijzigd en boekte Challenge Sport een sterke overwinning: 87-67.
Bij Wereldtickets kwamen de scores van Corinne Manuputty 21, Marlous Nieuwveen 15 en Linda Appers 12, terwijl biij Challenge Sports Launa Hochstetler 21, Jantine Kraak 20, Lisa v.d. Adel 16, en Jamailah Adams 12 in de dubbele cijfers kwamen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: