WU15 NT wint Copenhagen Invitational

19 jun

Het meisjesteam U15 heeft het toernooi in Copenhagen gewonnen. Dit weekeinde werden er vijf wedstrijden gespeeld, waarvan er vier gewonnen werden. De laatste wedstrijd op zondagochtend (08.30 uur …) werd nipt verloren van Engeland (52-54), maar dat resultaat was voor de toernooizege al niet meer relevant omdat alle andere teams tenminste twee keer verloren hadden.

Het meisjesteam speelde vrijdagochtend tegen Hjemli, het enige clubteam dat aan dit toernooi deelnam. De Deense kampioen in de U16 klasse ging nipt ten onder tegen het U15-team (55-53). Aanvankelijk hadden de Nederlandse meiden veel moeite met de Deense zone-verdediging, maar aan de hand van Deborah Vos (19 punt) en Marjolein Berends (12 punt) boog Nederland de achterstand om in een overwinning. In de tweede wedstrijd kende het team van coach Nieboer minder moeite met een selectie uit de regio Berlijn (61-47). Esther Fokke (14 punt) en Janis Ndiba (10) kwamen in de dubbele cijfers.

Op zaterdag werd gewonnen van de leeftijdsgenoten van Denemarken (50-44) met Esther Fokke en Charlotte van Kleef als topscoorsters (beiden 9). In een spannende tweede wedstrijd tegen IJsland wist het U15-team op zaterdag al de toernooizege veilig te stellen. Het werd 61-58 met opnieuw Deborah Vos (12) en Saskia Berends (10) in de dubbele cijfers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: